Toplu E Posta Gönderme v.1.4.430.144

Yorum Ekle

Toplu e-Posta Gönderme Uygulaması

v1.1.430.144


Bu uygulamanın amacı e-posta adresleri bulunan her kişiye aynı mail i göndermek değildir. Fakat aynı mail de gönderilebilir. 

Farz edelim, her öğrencinize şifre gönderimi yapacaksınız. Ama şifrelerin yazılı olduğu belgenin tamamını herkese göndermek istemiyorsunuz. Her kişiye kendine özel olan şifreyi göndermek istiyorsunuz. Veya başka bir kurgu yapalım. Öğrencilerinize sınıf içi bir sınav yaptınız. Sınav sonuçlarını telefonunuzdan çeşitli optik okuma programları ile okuttunuz. Bu gibi uygulamalar genellikle excel formatında bir rapor veriyor. Bu rapordan aldığınız verileri her öğrencinin velisine,  kendisine ait olan sınav sonuçlarını göndermek istiyorsunuz. İşte bu gibi durumlarda kullanılabilecek bir uygulama.

  • Öncelikle gönderilecek belge nasıl oluşturulur? 
Excel uygulamasının ilk sütununa (A Sütunu) mail adresleri, ikinci ve diğer sütunlarına ise göndermek istediğiniz metin yazılacak.  Burada dikkat etmemiz gereken en önemli unsur ise "Enter" tuşunu kullanmamak. Yani her satır bir kişiye ait olacak. Peki şöyle düşünelim, göndermek istediğiniz metin uzun ve alt satırlara geçmeniz gerekiyor. Bu gibi durumlarda HTML komutları kullanabilirsiniz.


Yukarıdaki örnek dosya incelendiğinde; ilk sütun yani A sütununda bulunan satırlara e-mail adresleri yazılacak. Sonraki sütunlar size kalıyor. B sütunu herkeste aynı olacak. Dolayısıyla belge hazırlanırken 1. satıra "Kullanıcı Adı" yazılır ve alt satırlara kopyalanır. C sütunu ise her kişiye farklı olacak şekilde yazılır. şeklinde devam edilir. F sütunu ise burada açıklama amaçlı kullanıldı. Uzun bir metin olduğu için paragraflar, alt satırlar vs. kullanılabilir. Bu gibi durumlarda HTML kodlarını kullanmanız gerekmekte. Örnek verecek olursam; F sütununa;

<html><head></head><p>Paragraf</p><br>Alt satıra Geçtik<br>Tekrar Alt Satıra Geçtik....</body></html>

şeklinde enter tuşu kullanmadan istediğiniz metni yazabilirsiniz. Veya hiç enter tuşuna basmadan metin yazılıp diğer satırlara kopyalanabilir.

Hazırlanan metin "Farklı Kaydet" seçeneği ile *.csv modunda kaydedilmelidir.



  • Uygulama nasıl kullanılır?

Bu bölümdeki e-mail adresinizi, şifrenizi ve konu bölümünü doldurunuz. Uygulama e mail adresinizi, şifrenizi kaydetme veya farklı bir adrese gönderme işlemi yapmıyor.  Konu bölümü ise karşı tarafın e-posta kutusunda görüntülenecek olan konu bölümü.



Dosya Aç düğmesi ile hazırlamış olduğunuz *.csv uzantılı dosya yüklenir. Dikkat etmeniz gereken nokta her her satır e mail adresi ile başlamalıdır. Eğer başlamıyorsa bir yerlerde "enter" tuşuna basılmıştır.

Son olarak gönder tuşuna basdığınızda e-postalarınız sırası ile gönderilecektir. Gönderim durumunu sağ taraftaki bölümden görebilirsiniz.

Yorum için açıklama