HAFTALIK SINIF OTURMA PLANI

1 Yorum

Bir eğitim-öğretim yılı içerisinde her öğrencinin sınıf içindeki her sıraya oturmasını sağlayan bir uygulama.




Kısaca programı özetlemek istersek;

Bir eğitim-öğretim yılı içerisinde her öğrencinin sınıf içindeki her sıraya oturmasını sağlayan bir uygulama. Bunu yaparken sıranın solundakiler bir arkaya, sağındakiler bir öne geçsin şeklinde değil.

Örneğin 30 kişilik bir sınıfımız olsun. Uygulama 30 haftalık oturma planı hazırlar. Her hafta listenin çıktısı alınır ve öğrencilere duyurulur. Öğrenci bir hafta sonra hangi sırada ve kiminle oturacağını bilemez.


1 - Sınıf listesi programa yazılabilir veya "Dosya Aç" seçeneği kullanılarak daha önce hazırlanmış *.txt (Notepad)  formatındaki liste yüklenebilir.

Notepad Uygulamasında hazırlanmış bir sınıf listesi örneği

2 - Sınıf listesi eklendikten sonra "Hazırla" Sekmesine geçilir.


Bu bölümde ise dosya ismi yazılır ve "Hazırla" butonuna tıklanır.

Program bir Excel dosyası açar ve hafta hafta öğrencilerin oturma planlarını hazırlar. Ardından Excel dosyasını programın bulunduğu klasöre kaydeder.

"e-mail Gönder" bölümüne e-mail adresinizi yazarsanız uygulama size oturma planını gönderir.(Bu özellik çalışmayabilir. Google engelleme yapabiliyor) 

Program öğrenci sayısına göre liste hazırlar. Örneğin 32 öğrencilik bir sınıfta 32 haftalık bir excel dosyası hazırlar. Dolayısıyla flash bellek arızasını göz önüne almanızı ve excel dosyasının yedeğini almanızı tavsiye ederim.

Yazıdan ziyade örnek video sanırım anlamanızı kolaylaştıracak




1 yorum:

Emeğinize sağlık hocam.

Yorum için açıklama